Entrevista BONDIA

publicado en: General | 0

Puede leer está entrevista el el Diari BONDIA

El productiu confinament d’Àlex Puig, amb trilogia i manual d’escriptura

Per a nens i joves de deu a noranta anys. Amb aquesta amplitud de mires es llança al terreny de la novel·la juvenil Àlex Puig, que engega el que serà una trilogia, la dedicada als guardians de l’Okan –ara ens explicarem millor– una d’aquelles que creen tot un univers. Aquest, habitat per ratolins. Se situa en l’estela, “però a molta molta molta distància”, adverteix l’autor, de la nissaga protagonitzada per Harry Potter o l’increïble però versemblant mon fantàstic creat per Tolkien a El senyor dels anells. La trilogia desplega la vida als set regnes, un univers poblat per ratolins, dèiem, però que conviuen amb altres animalons, com ara erissons, aranyes, granotes, grups socials i ètnics que també es veuen immersos en guerres territorials, campanyes de conquesta, conspiracions, assalts al poder. Vaja, animalons que actuen al més pur estil dels éssers humans. “El que més gràcia em va fer d’entrada era poder situar la visió del món des de la perspectiva d’algú a qui tothom es vol cruspir”, explica Puig. Flamant guanyador de la passada edició del premi de narrativa fantàstica Juli Verne, que forma part del cartell de la Nit Literària, amb Bunraku, Puig s’ha mogut sempre pel terreny de la fantasia i la ciència-ficció. Tot i que amb obres més decididament per a adults. Per tirar endavant amb la primera proposta de la sèrie, La última guía, Puig engega un Verkami. Són bons temps per a aquesta lírica? “Bé, jo crec que he fet un treball de llarg recorregut, que s’anirà publicant fins al Nadal del 2021” i de totes maneres, puntualitza, “veig que fins i tot en aquests moments en què no estan les butxaques per a gaires compres, la gent està anant a buscar llibres”. La primera meta és completar els diners per a la impressió del primer llibre, d’aquí fins al juliol. Després li queden en cartera El corazón del Okán i La batalla de Mouseburgo. Tres narracions que va escriure fa uns anys, explica, i que fa uns mesos va decidir treure del calaix; els va donar als lectors beta i l’entusiasme de la resposta l’ha empès. Com la resta de la humanitat o quasi, Puig s’ha passat l’últim mes tancat a casa –agent de policia, al seu equip els van dividir en dos grups: ara li ha tocat tornar als carrers– un temps que ha aprofitat per enllestir un nou treball. El producte del seu confinament serà Cómo escribir un libro en tres meses. Ell ho ha reduït a un.

© Alba Doral y Diari BONDIA – 29 de abril 2020

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *